Sälja eller köpa? - vi förmedlar!

Kvalitetsservice

Björkö Is & Marin AB är en serviceverkstad för båtar. Efter många år som auktoriserade på Volvo Penta har vi stor specialkunskap om dessa motorer. Vi säljer också is och diverse båt/motortillbehör. Vi tillverkar och säljer is till framförallt fiskare, men även för privat bruk.
Vi finns på Bohus-Björkö i Göteborgs vackra skärgård.
 
Vi är en serviceverkstad och erbjuder dig full service.
I vår nya ljusa, fräscha och moderna båthall kan vi utföra arbeten inomhus på båtar upp till 31 fot. Här gör vi bland annat motorreparationer, motorbyten, montering av bogpropellrar mm.
 
Vi saluför reservdelar till din Volvo Penta samt olja till din utombordare.
 

Öppettider

Mån - Fre o8.oo - 17.oo

Vår historia

Aktiebolaget Björkö Isverk AB registrerades 1960.

  1961 köptes det av William och Nils Alexandersson och har sedan dess fortsatt i släkten. Nils startade även båtuthyrning och båtförsäljning vid sidan om istillverkningen.

  2000 övertog Lars-Erik och Herbert Alexandersson företaget som ändrade namn till Björkö Is & Marin AB.

Inriktningen har succesivt övergått till serviceverkstad med focus på Volvo Penta-motorer, samt istillverkning, förstås, som vi är stolta att kunna driva vidare som enda kvarvarande isverk i kommunen.

  2005 stod våran nybyggnad färdig med ändamålsenliga lokaler som verkstad, båthall för motorbyte, reservdelsbutik, kontor och verkstad.

  2007 byggdes en ny båthall på 700m² för vinterförvaring av båtar på Södra delen av Björkö Ga. Framnäs.

  2009 startade vi Bessekrokens Marina som kommer att sköta projektering och drift av båthallar och marina m.m.

  2011 fick vi ta emot våra första båtar på Bessekrokens Marina. 36 platser är klara och nu planerar vi för nästa fas i vårt mål med att bli en komplett marina med full service.
  2017 byggde vi ett nytt isverk anpassat för det moderna kustfisket. Nu med livsmedelsgodkänd is!Vi bygger även en ny båtupppagningskaj på Bessekroken. Under hösten 2017 utökar vi servicen med spolplatta och båtupptagning med truck för våra kunder.

ETT ENKELT BÅTÄGANDE

Kontaktuppgifter:

070-509 07 07

lasse@bjorkoismarin.se

 

Strandsjövägen 7

475 37 Bohus-Björkö